8. –31. 7. 2013 - Brno - gastronomický festival

Doprovodný program

Speciální degustace: Grilování na Moraváku

17. 7. od 15.00 do 21.30 – Park na Moravském náměstí, Brno

Grilování na Moraváku

Grilování masa, sýrů a zeleniny z blízka se ujmou odborníci – šéfkuchaři a pozvaní hosté festivalu, kteří předvedou své umění a připraví jedinečné sezónní speciality na grilu.

Na Moravském náměstí pro vás budou grilovat:

  • Ekofarma Amalthea manželů Hrbkových z Hvozdu u Prostějova předvede výrobu grilovacího sýra s následným grilováním. Budete si moci zakoupit kozí sýry a jejich vyhlášenou meruňkovou marmeládu.
  • Šéfkuchař restaurace Na chatě bude grilovat stařená hovězí masa z řeznictví Steinhauser, čertovskou klobásu z řeznictví Zbořil a kozí sýr od manželů Hrbkových z Ekofarmy Amalthea, podávaný s jejich vynikající meruňkovou marmeládou.
  • Restaurace La Bouchée se na akci spojí s brněnským řeznictvím Mikrofarma. Na ohni budou grilovat šťavnaté burgery z bio hovězího stařeného ve vlastní zrárně i domácí klobásky, které budete moci spláchnout pivem z minipivovaru nebo moravským vínem. Děti si samy opečou špekáček, dají zdravou svačinku i domácí limonádu.

Akce je součástí „festivalu Léto v centru“, v rámci kterého můžete na Moravském náměstí v pátek 17. července zdarma navštívit také následující program:

15.00 – 17.00 hod.: Výtvarná dílna pro děti – Skleněná lampička
15.00 – 16.00 hod.: Pohybovky a soutěže pro děti – Zumba není aerobik
16.00 – 17.00 hod.: Divadlo Netratrdlo – Trdlohrátkové čtení
19.00 – 20.00 hod.: Petra Fúriková Band (folk, latina, jazz)
20.30 – 21.30 hod.: skupina POLETÍME? – Skupina dobře vypadajících mužů hrající original banjo punk future jazz kántry v turbošansono­vém duchu.

Vstup na celý program je zdarma.