8. –31. 7. 2013 - Brno - gastronomický festival

O festivalu

Objevte kouzlo farmářských lahůdek i jejich cestu od vidlí až na vidličku

Jste milovníci dobrého jídla a zajímáte se o jeho původ? Právě pro vás se od 16. do 26. července na festivalu Jídlo z blízka vaří lahůdky z regionálních surovin. Nechybí ani kurzy vaření a degustace vín.

Po jedenáct červencových dnů si můžete ve vybraných podnicích užívat jedinečná tříchodová menu připravená z místních ingrediencí od nejlepších regionálních producentů, se kterými vás seznámí jídelní lístek.

V nabídce restaurací najdete čerstvé candáty z Pohořelic, šťavnaté králičí, jehněčí i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině nebo z brněnské Mikrofarmy a těšit se můžete také na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, jahody, sluncem provoněné třešně od Hustopečí či meruňky z Břeclavska.

Chcete vědět více o tom, odkud vaše jídlo pochází? Letní festival má také doprovodný program, na kterém je možné seznámit se osobně se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Pod jejich laskavým dohledem si můžete vyzkoušet tradiční řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín.

Jestli jste dosud váhali s pečením kváskového pečiva nebo přípravou domácích těstovin, vrhněte se do toho tentokrát po hlavě. Program je připraven právě pro vás! Přiveďte i své děti, které jistě nadchne, jak se z několika málo ingrediencí stane sladce voňavý babičkovský koláč. Do Brna také zamíří na velké degustace ve stylu zahradní slavnosti zástupci předních vinařství jižní Moravy a první pátek festivalu bude patřit grilování v samém centru Brna, na Moravském náměstí.

Darujte radost z jídla

Vezměte rodinu, domluvte se s přáteli a užijte si léto v Brně!

Prozkoumejte příběh surovin, zamluvte si stůl a ochutnejte jižní Moravu na jedné z největších gastronomických událostí tohoto roku v Brně!
Nikde jinde nepoznáte jídlo z blízka tak zblízka.