Představujeme jihomoravské strážce gastronomického dědictví - Vinařství Sonberk

04. 05. 2020

V rámci projektu SLOW FOOD – CE: kultura, dědictví životní prostředí a jídlo byl vytvořen katalog jihomoravských farmářů, řemeslných výrobců a prodejců dobrého jídla. 

Katalog si můžete stáhnout zde. Postupně vám představíme několik osobností, které se snaží o obnovu a zhodnocení gastronomického dědictví jižní Moravy. 

Vinařství Sonberk

Snoubením země a slunce na vinici Sonberk vzniká víno s vlastním rukopisem. Sprašová vinice Sonberk, založená již ve 13. století, s ojedinělým výhledem na nejkrásnější dominantu Moravy – druhohorní pohoří Pálava – je místem se skutečným geniem loci. Vytváříme novodobou historii z jedinečného místa, unikátní vinice a rukopisu lidí, tvořících srdcem.

Na více než 40 hektarech pěstujeme zejména Ryzlink rýnský, Pálavu a Tramín, způsobem šetrným k životnímu prostředí. Z ručně sklízených vlastních hroznů vyrábíme do 150 000 lahví bílých, pouze přívlastkových vín charakteristických výraznou ovocností, šťavnatostí, vysokou mineralitou a vzrušující kořenitostí.

am
Představujeme jihomoravské strážce gastronomického dědictví - Vinařství Sonberk

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací