Představujeme jihomoravské strážce gastronomického dědictví - Víno Jan Stávek

11. 05. 2020

V rámci projektu SLOW FOOD – CE: kultura, dědictví životní prostředí a jídlo byl vytvořen katalog jihomoravských farmářů, řemeslných výrobců a prodejců dobrého jídla. 

Katalog si můžete stáhnout zde. Postupně vám představíme několik osobností, které se snaží o obnovu a zhodnocení gastronomického dědictví jižní Moravy. 

Víno Jan Stávek

Víno J. Stávek je rodinné vinařství situované v němčičském VINAŘSKÉM DVOŘE, který byl postaven pradědečkem Františkem v roce 1929. Specializuje se na fortifikovaná, růžová a cuvée vína. Vyrábí ušlechtilá vína, která jsou dělena do tří hlavních segmentů: fortifikovaná vína, cuvée vína, rosé vína. Vedle těchto originálních vín je dále vyráběna odrůda Frankovka z tradičních viničních tratí, která je zároveň nosnou odrůdou vinařství.

Víno Jan Stávek je Vinařstvím roku 2017. Více z historie a současnosti vinařství najdete zde

am
Představujeme jihomoravské strážce gastronomického dědictví - Víno Jan Stávek

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací