8. –31. 7. 2013 - Brno - gastronomický festival

Obchodní podmínky a nápověda pro hosty festivalu Jídlo z blízka zde.

Menu – La Bouchée

Dodavatelé surovin

Bio hovězí dodává do naší restaurace brněnské řeznictví Mikrofarma, které zpracovává a ve vlastním chladícím boxu vyzrává maso z moravských ekofarem.

Mandlovice z Hustopečské mandlárny je vyrobena podle receptury bývalého správce unikátních hustopečských mandloňových sadů Rudolfa Poslušného a jeho auditora Jiřího Teplého.

Zeleninu i sluncem provoněné ovoce vypěstovala pro La Bouchée bez použití chemických postřiků a umělých hnojiv ekofarma Dagmar Komendové ze Žerotic u Znojma a Biofarma Machovi z Osové Bítýšky.

Bio vajíčka do těsta na koláč snesly na podestýlku ze slámy šťastné slepice z volného chovu Horňácké farmy v Hrubé Vrbce krmené jen zrním a zelenou travičkou.

Máslo a smetana z produkce Ježkova statku a Mlékárny v Polné, nacházející se ve starobylém městě v srdci Vysočiny, mají příjemně hedvábnou a plnou chuť díky mléku od zemědělských malovýrobců.

Voňavá máta byla ráno utržena na zahradě naší restaurace.

Snoubené víno

0,1 l Sauvignon, výběr z hroznů, 2009, Rodinné vinařství U Samsonů 64 Kč

0,1 l Modrý Portugal, moravské zemské víno, 2013, Grmolec – rodinné vinařství 50 Kč

0,04 l Mistelle de Muscat, likérové víno, Víno J. Stávek 64 Kč

Cena za víno: 178 Kč

Kontakt a rezervace

La Bouchée
Údolní 33, Brno
Telefon: 542 212 560, 605 520 339
info@labouchee.cz
www.labouchee.cz
Rezervujte nejpozději 24 hodin před plánovanou návštěvou.

O nás

La Bouchée [labušé] znamená sousto či soustíčko a dalo základ českému výrazu labužník. Kuchaři, inspirováni francouzskou domácí kuchyní, používají jen kvalitní čerstvé suroviny: bio jehněčí z Bílých Karpat, denně čerstvé ryby a maso z Mikrofarmy, sezonní zeleninu či bylinky z vlastní zahrádky.

Šéfkuchař restaurace

Lukáš "Jamie" Greguš

Tvář mladého kuchaře s vášní pro špičkovou gastronomii si mnozí vybaví díky úspěchu v televizní soutěži Na nože.

Od sedmnácti let je Lukášovým vzorem „šéfkuchař bez čepice“ Jamie Oliver, a tak nepřekvapí, že se v kuchyni nenechává příliš spoutávat konvencemi, nebojí se experimentovat a baví ho zkoušet netradiční spojení chutí a vůní.

Díky svému daru přenést nápady na talíř a vše dokonale sladit, proměnil Lukáš hned první účast na mezinárodní kulinářské soutěži ve stříbrnou medaili a další ocenění na sebe nenechala dlouho čekat.

Své kuchařské umění piloval pod vedením skutečných osobností, jakými jsou Josef Dufek, člen Národního týmu AKC nebo Ondřej Jíňa, se kterým Lukáš vařil ve švýcarské restauraci TriBeCa Zdeňka Pohlreicha. V Londýně působil v oceňované Brasserii Zédel a v sedmé nejlepší restauraci na světě, michelinské Dinner by Heston Blumenthal.