8. –31. 7. 2013 - Brno - gastronomický festival

Obchodní podmínky a nápověda pro hosty festivalu Jídlo z blízka zde.

Menu – Ristorante Piazza

Dodavatelé surovin

Hovězí svíčková: Ekologická farma Mitrovský dvůr, se nachází na Českomoravské vrchovině a dodává nám odleželé maso skotu plemene Aberdeen Angus a čerstvé máslo.

Vejce: Farma Blatnička. Farma hospodaří přírodně šetrným způsobem na podhůří Bílých Karpat.

Candát: Rybníkářství Pohořelice a.s., chová ryby na 140 rybnících a nejstarší rybníky vznikly v 15. století.

Mouka, kroupy: Alfa mlýn a balírna Pouzdřany, spolupracuje s externími vývojovými spolupracovníky a Mendelovou lesnickou a zemědělskou univerzitou v Brně a dodává nám mouku.

Červená řepa: Miča – Bagoňová, Pěstování zeleniny Božice. Zeleninu pěstují na rozloze téměř 100 hektarů, je to náš celoroční dodavatel ovoce a zeleniny.

Broskve: Sady Starý Lískovec – ovocnářské družstvo

Zakysaná smetana: Firma BioVavřinec s.r.o.. Farma byla obnovena v roce 1993 a od samého počátku hospodaří v systému ekologického zemědělství.

Snoubené víno

0,1 l Cabernet Moravia 2012, zemské, suché, Vinařství Přítluky – podoblast Velkopavlovická, obec Přítluky

0,1 l Sylvánské zelené 2013, zemské, polosuché, Vinařství Přítluky – podoblast Velkopavlovická, obec Přítluky

0,1 l Pálava 2014, zemské, polosladké, Vinařství Přítluky – podoblast Velkopavlovická, obec Přítluky

Cena za víno: 98 Kč

Kontakt a rezervace

Ristorante Piazza
Náměstí Svobody 9, Brno
Telefon: 542 211 731, 778 545 787
ristorante@piazza.cz
www.piazza.cz
Rezervujte nejpozději 24 hodin před plánovanou návštěvou.

O nás

Pravá Itálie v centru Brna, to je Ristorante Piazza v obchodním centru OMEGA. Chuť toho nejlepšího z italské kuchyně, vůně těch nejkvalitnějších surovin a moderní interiér v benátském stylu vám zaručí nezapomenutelný zážitek pro všechny vaše smysly. Ochutnejte denně čerstvé ryby, domácí těstoviny a pizzu z tradiční pece na dřevo, široký výběr skvělých nejen italských vín a největší nabídku grappy na Moravě. V Brně je mnoho restaurací, ale jen jedna pravá italská.

Šéfkuchař restaurace

Vlastislav Nedorostek

Vařím dvaadvacet let. Vyučil jsem se na brněnském učilišti Charbulova. Poté jsem odcestoval za zkušenostmi do Spojených států, které jsem pak navštívil ještě několikrát. Pracoval jsem také dvě sezony v hotelech v Chorvatsku. V Brně jsem kromě Ristorante Piazza působil ještě v restauracích Besední dům nebo Noem arch. Nejraději mám klasické italské recepty, různé druhy těstovin a rizot, jehněčí, zvěřinu, plody moře a samozřejmě i českou klasiku jako svíčkovou nebo kulajdu.