8. –31. 7. 2013 - Brno - gastronomický festival

Vzdělávání

Slow Food Brno, pořadatel regionálních gastronomických Slavností Jídlo z blízka, vytváří také vzdělávací, osvětové a informační programy pro podnikatele, veřejnost i děti.

Vzdělávání

Sdružení Slow Food Brno se v únoru 2012 zapojilo do projektu „Jídlo z blízka - vzdělávání kuchařů a zemědělců pro vytvoření regionální gastronomie jako součásti udržitelného cestovního ruchu Olomouckého kraje“.

Ve spolupráci s občanskými sdruženími Živý venkov a Institut pro trénink pohostinnosti realizujeme od 1.2.2012 do 31.10.2013 projekt, jehož záměrem je vytvoření a ověření vzdělávacích modulů pro společné vzdělávání kuchařů a regionálních zemědělců v Olomouckém kraji. Projekt si klade za cíl zvýšit kvalitu regionální gastronomie a podpořit tak udržitelný cestovní ruch kraje. Vzdělávací kurz cílovým skupinám umožní vzájemnou efektivní spolupráci ve vytváření nabídky „jídla z blízka“ – regionální gastronomie, postavené na čerstvých a autentických místních surovinách, tradičních recepturách a řemeslných dovednostech všech zúčastněných.

Registrace do vzdělávacího kurzu „Jídlo z blízka“

Realizátor projektu:
Živý venkov o.s., info@zivyvenkov.cz, www.zivyvenkov.cz

Partneři projektu:
Institut pro trénink pohostinnosti, info@hospitalitytraining.cz, www.hospitalitytraining.cz
Slow Food Brno, brno@slowfoodbrno.cz, www.slowfoodbrno.cz

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem
a státním rozpočtem České republiky.

Konference

Slow Food Brno v dubnu 2012 uspořádalo odbornou konferenci „Jídlo z blízka pro jižní Moravu“. Závěry z konference si můžete přečíst na webu Slow Food Brno. Přednášky jednotlivých řečníků najdete níže.

Burdese - Slow Food a jídlo z blízka: význam a výzvy (PDF, 3,6MB)
Burian - Vychutnejte si venkov (PDF, 11MB)
Hrabec - Místní kulinární tradice (PDF, 3,2MB)
Johanisová - Jídlo zblízka jako motor místní ekonomiky (PDF, 0,1MB)
Machů - Inspirace z Bílých Karpat (PDF, 4,8MB)
Němec - realizátor projektu „Najdi si svého farmáře“ (PDF, 0,4MB)
Piskovská - Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR (PDF, 0,2MB)
Popp - Jídlo z blízka pro jižní Moravu (PDF, 0,7MB)
Reissinger - Jídlo jako oslava místních chutí (PDF, 0,7MB)
Ulčák - Sociologické aspekty Jídla z blízka (PDF, 0,1MB)
Václavík - Co si doma vypěstujeme, to si s chutí snězme (PDF, 2,9MB)
Vojtová - vychutnejme si blízkost (PDF, 0,7MB)